از پولیپ بینی تا عمل زیبایی بینی


پولیپ بینی در واقع مجموعه ای از سلول های خوش خیم غیر انسدادی می باشد که عمدتاً در مجاری بینی، سینوس ها، پشت بینی و گونه ها ایجاد می شود. اندازه این پولیپ ها از سایز میکروسکوپی تا چند سانتی متر متغیر بوده و گلابی شکل هستند. این تومورهای جانبی سبب بروز علائمی نظیر گرفتگی بینی، فشار سینوسی و آبریزش بینی خواهند شد.

پولیپ بینی

عوامل ایجاد پولیپ بینی

تاکنون علت دقیق بروز این عارضه مشخص نشده است؛ البته این تومورهای خوش خیم با عنوان رینوسینوزیت مزمن نیز شناخته می شوند. رینوسینوزیت به عواملی نظیر بیماری های شدید تنفسی، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی و دود دست دوم (دود خروجی از دهان افرادی که سیگار، قلیان، پیپ و… می کشند و دیگران آن را استنشاق می کنند) ارتباط دارد که در برخی از افراد، پولیپ ها در نتیجه واکنش غیر طبیعی بدن به برخی از آلاینده ها نیز بروز پیدا می کنند.

عوارض پولیپ بینی

  • ایجاد اختلال در تخلیه و تهویه نرمال سینوس ها
  • انسداد جریان طبیعی خلط
  • ایجاد عفونت
  • سینوزیت


پولیپ بینی

پولیپ بینی در چه گروه سنی شایع تر است؟

اغلب پولیپ های بینی ناشی از بیماری سینوزیت و حساسیت نسبت به آسپرین و ایبوپروفن در بزرگسالان و همچنین پولیپ های مرتبط با فیبروز کیستی در کودکان رایج تر می باشد.

علائم پولیپ بینی

در مراحل ابتدایی، پولیپ بینی هیچ علامت خاصی ندارد؛ اما به مرور و با بزرگتر شدن این پولیپ ها، علائمی نظیر گرفتگی بینی، سردرد، اختلال در حس بویایی و چشایی، سرفه و فشار سینوس ها بروز پیدا می کند. البته گاهی این نشانه ها با علائم بیماری آنفولانزا یا سرماخوردگی اشتباه گرفته می شود که در این موارد توصیه می شود. حتماً در صورت تداوم این علائم، پس از بهبود آنفولانزا یا سرماخوردگی به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

اغلب پولیپ ها بدون درد و خونریزی هستند

آیا ممکن است این پولیپ ها صدمه ببینند یا خونریزی کنند؟

اغلب این پلیپ ها بدون درد و خونریزی هستند. توصیه می شود در صورت مشاهده خونریزی یا احساس درد بدون علت خاص، به ویژه در حالتی که این علائم در یک طرف بینی باشد، به پزشک مراجعه کنید که در این حالت ممکن است پزشک نمونه برداری از پولیپ را تجویز نماید.

آیا پولیپ بینی قابل مشاهده است؟

پولیپ ها به علت موقعیت آن ها در سوراخ بینی، با چشم غیر مسلح غیر قابل مشاهده می باشند و پزشک برای بررسی علت گرفتگی بینی و پولیپ ها از دستگاه آندوسکوپ که مجهز به دوربین می باشد استفاده می کند.

جراحی از روش رایج درمان پولیپ بینی

روش های درمان پولیپ بینی

با توجه به اندازه و تعداد پولیپ های بینی، پزشک از روش های دارو درمانی، جراحی و یا هر دو استفاده می کند. داروها معمولاً به صورت قطره بینی و یا دهانی هستند که برای کوچک کردن سایز یا حذف پولیپ ها تجویز می شوند. در روش جراحی، بدون ایجاد بریدگی روی پوست و از طریق بینی، پولیپ خارج می شود. البته اغلب افراد علاوه بر حذف پولیپ، به انجام عمل های زیبایی نیز اقدام می نمایند.

از این رو لازم به ذکر است که شهر یزد با توجه به وجود مراکز درمانی مجهز، پزشکان حاذق و هزینه های درمان مناسب، یکی از بهترین مقاصد عمل های درمانی، بالأخص درمانی _ زیبایی در ایران می باشد. پس چنانچه می خواهید نسبت به رزرو نوبت بهترین پزشکان زیبایی یزد اقدام کنید، کلیک کنید.

آیا پولیپ بینی دوباره ایجاد می شود؟

بازگشت پلیپ ها پس از حذف، به روش دارو درمانی و یا جراحی و همچنین حذف کامل علت ایجاد آن ها بستگی دارد؛ در صورتی که عوامل ایجاد پولیپ بینی برطرف نشده باشد، این تومورها دیر یا زود برخواهند گشت. توصیه می شود در مورد برنامه پیشگیری از بازگشت پولیپ ها با پزشک خود مشورت نمایید.

نظری ثبت نشده

نظر شما